Creatieve interventies

Creatieve interventies

 

Workshops

Mijn workshops zijn korte bijeenkomsten, proeverijen om iets uit te proberen en een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Workshops duren een á twee uur. Hierna kun je kiezen voor een training of langer leertraject. Onderwerpen waarover ik workshops aanbied zijn storytelling, presenteren, jezelf motiveren en creatief denken.

Theatrale interventies

Met de inzet van theater leg je de werkelijkheid onder een vergrootglas. Kritisch kijken en reflecteren, herkennen en ervaren. Zo ondersteun en begeleid ik het proces waarbij medewerkers/managers vol vertrouwen van spel naar handelen in de praktijk te komen.

Regiemodel
Een groep mensen bewust maken van ineffectief communicatief gedrag en betrekken bij het bedenken van een nieuwe manier om te komen tot effectief communicatief gedrag. Deelnemers spelen één of meerdere herkenbare scènes uit de praktijk. Hierna krijgt het publiek de gelegenheid om de acteurs te regisseren. 

Open einde 
Leren meer begrip te hebben voor alle partijen die zich in een situatie bevinden. Leren meedenken in plaats van vast te houden aan eigen overtuigingen. We spelen een scène. Aan het einde moet het publiek moet kiezen tussen twee uitersten die consequenties hebben voor de groep/afdeling. 

Voorstelling
Een theaterstuk op maat maken maakt allerlei processen en cultuuraspecten bespreekbaar. Het stelt mensen in staat om met een frisse blik en veel plezier naar zichzelf te kijken. Het effect is wetenschappelijk onderzocht en meetbaar beter dan toespraken met PowerPoint en e-mail campagnes. 

Storytelling

Aan de slag met jouw verhaal. Een verhaal dat mensen raakt en dat ze onthouden en verder vertellen. Maar hoe schrijf je zo’n verhaal en hoe zet je het in om jezelf en/of jouw bedrijf op de kaart te zetten?